Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2011 21:22 - Особен вид славяни
Автор: missionpossible Категория: История   
Прочетен: 4722 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вече може би и вие сте прочели че ние българите не сме тюрки, а "особен вид славяни".
Особен, защото сме нещо средно между средиземноморци и славяни, според акад. Ангел Гълъбов, директор на Института по микробиология към БАН.
Повече тук:  
http://society.actualno.com/news_359656.html

Надявам се изнесения резултат, че не сме тюрки да накара средите в БАН да положат нужните усилия и да установят веднъж завинаги какъв точно "особен вид славяни" ще да сме.

А защо ли и италиански учени са работили по генетичното проучване съвместно с българските?
Може би, защото не искат да ги обявят за тюрки, като се разбере кои са етруските, създали Рим ...




Гласувай:
12



1. bven - Голям смях пада в БАН...
08.09.2011 22:57
Защо ли и него не го баннат?!
Ако приемем, че "славяни" е равнозначно на роби - тук може и да има нещо рационално (доколкото сегашната психика е близка на славянската, т.е.робската)
Всъщност ето и едно сериозно мнение:
http://souroujon.blog.bg/technology/2011/09/09/bg-ucheni-i-jabari-chuchnaha-bylgarite-po-genom-mejdu-slavia.816945
цитирай
2. syrmaepon - "Може би, защото не искат да ги обявят за тюрки, като се разбере кои са етруските, създали Рим ..."
09.09.2011 10:39
Със скитите нещо не им се получи,явно ги хвана страх,да не би и с етруските да се случи същото )))))))

"особен вид славяни" - супер научна формулировка няма що....
цитирай
3. tres1 - главоблъсканица
10.11.2011 17:47
Голяма главоблъсканица с тази "формулировка". Ако приемем, че само тя е проблема, остава открит въпроса: - Как точно, кога и от къде са се появили баш славяните, като преди това е имало вече "особен вид славяни" ? И в общи линии остава нерешен въпроса: - от къде идва този неистов исторически наслагван "страх" от името българи, та толкова много държавици и народчета се изкарват какви ли не, само и само да не са българи, а други искат да докажат родствена връзка (реална или не), но на които това се забранява. По всичко личи, че ....има нещо гнило в цялата история.
цитирай
4. dalida - Българите
04.01.2012 12:55
За по-ясно, българите са население съставено от повече от 53 племена, които говорят почти еднакъв език, обслужват еднакви ритуали и обичаите са еднакви,но преди да се обединят са заемали различни територии на Европа.

По - голямата част е живяла на територията на днешен Иран и Ирак/ Палестина, близо до планината Памир, те са малко или повече с манталитета на тюрките, ревниви и войнствени, обичат да побеждават и унищожават враговете си.

Другата част са с европейски манталитет - добродушни и наивни, не обичат войната и се подчиняват на всеки по-силен от тях. Те са като траките - мекушави и алчни за злато, някои от тях убиват себеподобния си заради имането.

Една малка част от племената български са с манталитета на истинските европейци - обединяващи и свободолюбивни, тези българи са заемали територията на днешна Сърбия и Албания, около 10-на племена пръснати като бобени зърна. След идването от Изток на Аспаруховите българи, всички племена с времето се обединяват в името на едната държава България.

Затова днес учените от БАН - историци и археолози са на различни мнения по въпроса за прародината на българите. Те не могат да приемат за истина това че в древността племената са живяли свой живот и само един обединител ги е събирал на едно място, но когато се получат различия тези племена отново се разделят.
Днес няма такова разделяне но има миграция, тя отделя части от българите и ги разпостранява по всички краища на света. Българи има даже и на островите в всички посоки. Няма място в света, където крак на българин да не е стъпил.

След сто или двеста години наследниците на днешните българи ще живеят по целия свят.
цитирай
5. krumbelosvet - Германците имат име Курт - вълк на турски.
19.11.2023 22:31
В Сопотския завод работеше технолог Курти по кръщелно. И постоянно му припомняха вица "Другарко, Кур ти влезе без да го усетиш".
Тюрките не са етнос, а ЕЗИКОВА група. Нашите съседи например имат само 10% монголски гени, а останалите са европейски. А ние - 1% монголски.
цитирай
Търсене

Архив