Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2015 10:48 - Изборите, които правим
Автор: missionpossible Категория: Други   
Прочетен: 1497 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.08.2015 10:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Написаното тук не е и няма как да бъде рецепта, предписание или ръководство как да правите изборите си и съответно как да живеете живота си. Никой не може да ви даде такава, нито да ви принуждава да правите едно или друго нещо. Това са мои мисли, следствие на получени познания, на жизнен опит и подредени и поднесени по моя начин.

Съществуват Космогонични закони, които са валидни за цялата Вселена, на тях се подчинява тя, както и ние, като индивидуалности, които живеят в проявения, физически свят. Ако ги познаваме и спазваме, ще имаме успешен живот и ще можем да взимаме най-добрите за нас решения, тук и сега.

Ето няколко неща, които имат голямо значение, когато правим изборите си:

Да осъзнаваме, че за всички избори, които правим носим отговорност само ние. Всеки е индивидуалност, която е уникална и има право на свободна воля. Същото се отнася и за това, как се отнасяме към постъпките и действията на другите хора – да не забравяме, че и те притежават такава.

Да осъзнаваме, че на всеки е присъщо да се стреми към постигане на вътрешна хармония, според собственото му разбиране. Обикновено, това е в основата на всичките ни избори и решения. Само когато чувстваме вътре в себе си удовлетворение и хармония може да сме сигурни, че решението е правилно.

Да осъзнаваме намеренията, желанията, които искаме да претворим в реалността, да знаем добре към какво се стремим, кое е важно за нас, какви са нашите приоритети.

Да осъзнаваме добре, че всеки си има своята ценностна си система – тя е уникална за всеки, включва модели на поведение, шаблони, принципи и стереотипи, възприети от нас още в семейната среда; наложени ни и възприети от битуващия в обществото стандарт и нагласи. Много важно е да знаем, че ценностната ни система е нещо, което подлежи на промяна, имаме право да изкарваме от нея елементи, които вече не ни служат добре, и съответно да я коригираме съобразно жизнения опит, който придобиваме. Целта е да я изградим такава, че да ни служи най-добре за нашата успешност.

Да знаем, че най-добрите избори и решения може да вземем, когато имаме връзка с истинския си аз, с нашия дух, менталната ни част, с нашата божествена същност. За това е важно да се опитваме да поддържаме тази връзка, за да имаме възможност да получаваме интуитивни откровения.

Да осъзнаваме егореакциите си – страхове, безпокойства, гняв, обида и всякакъв друг вид нехармонични чувства, които изпитваме към ситуациите и хората, по отношение на които трябва да вземем решение или да направим своя избор. Това е добра стъпка към разбирането на всяка ситуация, към постигането на по-трезв и глобален поглед.

Стремежът за поддържане на връзка с истинския ни аз и осъзнаването на нашите егореакции и съответно намаляването на Егото представляват сами по себе си и основната ни еволюционна задача – еволюцията на Душата, както трябва да се разбира духовното развитие.

Основен принцип обаче е, че какъвто и избор да направим е важно да имаме усещането, че сме останали верни на себе си, да чувстваме вътрешна хармония и удовлетвореност.

Няма погрешни, добри или лоши избори. Осъзнатият човек прави нещата, които иска да преживее. Всяко  решение ни води към последствия, които сами сме предопределили. Дори инволюционните ни избори могат да доведат до еволюция. Ние сме тези, които творят своя живот. Няма друг, който да е отговорен за това, което ни се случва.

Животът ни в проявения свят дава най-разнообразни възможности да действаме, да предизвикваме събития, да носим последствия, да преживяваме неща тук и сега. В същото време, понякога не е никак лесно да сме осъзнати във всеки миг, във всичко което правим, да побеждаваме импулсивния човек в себе си.

Без да претендирам, че съм била изчерпателна, завършвам темата като желая на всеки успех, достойни решения и най-вече – вътрешна хармония!

ДЕВА Център





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Архив